Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyümeleri için verilen faizsiz kredi, ekonomiye destek vermek ve istihdamı artırmak için verilmektedir. KOSGEB ile verilen bu kredide sıfır faiz vardır. KOSGEB tarafından verilen birçok farklı destek programı vardır. Bu destek programlarından sizin için uygun olana başvuruda bulunabilirsiniz. KOSGEB tarafından verilen faizsiz kredinin ödeme kısmının nasıl olacağını ise makalemizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca KOSGEB ile imzalanan mevzuatı detaylı bir şekilde okumanız iyi olacaktır. KOSGEB, verdiği krediyi anlaşmalı olduğu bankalar aracılığı ile verir. Bu bankalar var olan listeden siz seçebilirsiniz. Geri ödemeyi yaparken de aldığınız bankayı kullanmalısınız.
Girişimcilerin çalışabileceği bankalar hangileridir?
İçindekiler
KOSGEB’den faizsiz kredi başvurusu yaptığınızda, olumlu yanıt alırsanız, ödemeyi aşağıdaki bankalardan alabilirsiniz. Kredi tahsisi yapılacağı zaman, bankada KOSGEB desteği ile muhasebe kaydı açılır ve geri ödemenin buradan yapılması sağlanır.
- Akbank,
- Denizbank,
- QNB Finansbank,
- Türkiye Garanti Bankası,
- Türkiye Halk Bankası,
- Türkiye İş Bankası,
- Yapı ve Kredi Bankası,
- Ziraat Bankası’dır.
Faizsiz kredi geri ödemeleri KOSGEB müdürlükleri aracılığıyla yapılmaz, bankaya yapmanız gerekir. Banka seçimi yaparken size sağlayacağı avantajları görmeniz sizin için iyi olacaktır. Analiz yaparak sizin için daha faydalı ve avantajlı olan bankayı seçmelisiniz.
KOSGEB Geri Ödemeleri Nasıl Yapılır?
Krediyi geri ödemek için kredi ödemesini aldığınız bankayı kullanmalısınız. Taksit tutarını banka hesabına yatırarak gerçekleştirebilirsiniz. Bankanın sunduğu ödeme imkanlarını kullanabilirsiniz. İnternet bankacılığı, mobil uygulama, EFT, havale, banka şubeleri, çağrı merkezi, ATM cihazları ödeme işlemi için uygun olabilir. Banka bu ödeme sistemlerine müsade ediyorsa kullanabilirsiniz.
KOSGEB Sıfır Faizli Kredi Geri Ödeme Planı Nasıldır?
KOSGEB, kredi ödemelerini aylık değil üç ayda bir taksit ödemesi yapılabilecek şekilde tahsis etmektedir. Her üç ayda bir taksit ödemesi yapacak işletmelerin ne kadar taksit ödeyeceği kullanacağı kredinin miktarına bağlı olarak değişir. Ancak kabaca aşağıdaki şekilde olabilir.
- 3 ayda bir yapılacak taksit ödemeleri ve tahsis edilen kredi miktarları şu şekildedir:
- 10 bin TL kredi tahsis edilen girişimciler 3 ayda 1 toplam 833 TL,
- 20 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 1666 TL,
- 30 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 2500 TL,
- 40 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 3333 TL,
- 50 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 4166 TL,
- 60 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 5000 TL,
- 70 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 5833 TL,
- 80 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 6666 TL,
- 90 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 7500 TL,
- 100 bin TL kredi tahsis eden girişimciler 3 ayda 1 toplam 8333 TL ödeme yapmalıdır.