İşkur düzenlediği eğitimler ile vatandaşlara güzel imkanlar sunan bir kurumdur. İşbaşı eğitim programı ile vatandaşların işbaşı yaparak eğitim alması sağlanır. Daha sonra işe girmeleri kolaylaşır. İşbaşı Eğitim Programı dahilinde imalat, enerji, bilişim ve diğer sektörlerde iş görenin iş başında performansı ve işe uygun kişi olup olmadığı gözlemlenir. Bu sırada kurs gören kişiler belirlenmiş olan ödemeyi her ay düzenli olarak alırlar. Mesleki eğitim kurslarından faydalanmak isteyen tüm işverenler, 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine başvuruda bulunabilmektedirler.
Kimler Meslek Edindirme Kurslarından Faydalanabilir?
İçindekiler
Aşağıdaki şartları karşılayan kişiler kurslar için başvurabilir.
- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
- 15 yaşını tamamlamış olmak,
- Mesleğin gereklerine uygun olarak belirlenen özel şartlara sahip olmak,
- Kurumca aynı meslekte düzenlenen kursu tamamlamamış olmak,
- İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak,
- Emekli olmamak,
- Kurslara katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak.
Mesleki eğitim kursları; günlük en az beş en fazla sekiz saat olmak üzere altı günü geçmeyecek şekilde düzenlenmiştir. Haftada en az otuz en fazla kırk saat düzenlenmektedir. Mesleki eğitim kurslarının toplam süresi yüz altmış günü geçmez.
İşkur Kursiyerleri Ne Kadar Ödeme Alır?
İşbaşı Eğitim programında iş kazası ve meslek hastalığı sigortası yapılır. Genel Sağlık Sigortası İşkur tarafından karşılanır. Kursa devam edilen süreçte günlük belirlenen miktarda harcırah ödenir. Kursu alan öğrenciyse yada işsizlik maaşı alıyorsa farklı şekillerde hesaplanır. Bu miktarların güncel halleri için İşkurun resmi internet sitesine bakabilirsiniz.
İşkur resmi internet sitesi için tıklayınız.
İşkur Ödemesi Halkbank Nasıl Çekilir?
İşkurdan ödeme alan kişilerin evrakları ay sonu İşkura teslim edilmesiyle birlikte bankaya yatırılır. Evrakların teslimiyle bağlantılı olarak ayın 10’ u ve 20’ si arasında Halkbank’ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılır. Kursa devam eden vatandaşlar maaş ödemelerini almak için kimlikleri ile birlikte Halkbank şubesine gitmelidirler. Program dahilinde olan işveren kursiyerlere normal çalışanları gibi maaş verir. Bu maaş hesaplanırken asgari ücretin brütünün yarısını geçmeyecek şekilde ek ödeme yapılabilir. Bu miktarı aşmayan ek ödemeler gelir vergisinden düşülür.
Kursiyerler bu tarih aralıklarında Hakbank şubesine giderek kimlikleri ile birlikte maaşlarını çekebilirler.