Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Kartı, BKM tarafından yapılan ve verilen yerli bir kart türüdür. Troy kart kullanmak isteyen kişiler, 20’den fazla bankaya ve elektronik banka kuruluşlarına başvuru yaparak Troy kart sahibi olabilirler. Troy kart 2016 yılında piyasa girmiş olan yerli bir kredi kartı ödeme sistemidir. Troy Kart Visa, MasterCard, American Express, China, Union, Pay gibi kredi kartı ödeme sistemleri gibi ek ücret almamaktadır. Türk vatandaşlarına ücretsiz para gönderme işlemi sağlamaktadır. Troy kart anlaşmalı banka ve pos sistemlerinde kullanılabilir fakat Troy kart yurt dışında kullanılmamaktadır.
Troy Kart Nasıl Kullanılmaktadır?
İçindekiler
Troy kredi kartı kullanabilmek için Troy kart logolu kredi kartı almanız gerekmektedir. Türkiye üzerinde 28 banka anlaşmalı olarak Troy kart vermektedir. Troy kart ile birlikte anlaşmalı bankalardan ücretsiz para çekimi veya alışveriş yapabilirsiniz. Troy kart temassız ve mobil ödemeye açık bir karttır. Troy kart üzerinden online işlemler yapılabilir.
Troy Kartın Verdiği Hizmetler Nelerdir?
Troy kredi kartının verdiği hizmetler, Troy Banka Kartı, Troy Kredi Kartı ve Troy Ön Ödemeli kart olarak 3 farklı hizmete ayrılmaktadır. Troy Kredi kartı özellikleri şu şekildedir;
Troy banka kartı, anlaşmalı olan bankalarda 7 gün 24 saat para çekme hizmeti vermektedir veya yapılan alışverişlerde pos cihazı kullanımı ile birlikte ödemede bulunabilirsiniz.
Troy kredi kartı, verilen limit dahilinde alışveriş yapılmasını sağlar, Troy kredi kartına sahip kurumsal firmalar yaptıkları alışverişlerde indirim alabilmektedirler, Troy kredi kartı masraf ve işletme bedeli almamaktadır.
Troy ön ödemeli kart ise Visa firması tarafından sunulmaktadır, verilen kart üzerinden anlaşmalı bankalar tarafından karta bakiye yüklemesinde bulunabilirsiniz veya mobil ödeme işlemleri yapabilirsiniz. İş Bankası Troy kart özellikleri ise şu şekildedir;
- Troy kartlar, İş Bankası ATM’leri üzerinden 7 gün 24 saat kullanılabilir.
- İşlem ücreti alınmadan para çekme işleminde bulunulabilir.
- Bütün bireysel bankacılık işlemleri yapılabilir.
- Yapılan bütün alışverişlerde Maxipuan vermektedir.
- Maximum iş yerlerinden yapılan alışverişlerde Maximum puanlarını harcanabilir.
- Maximum üyesi olmayan yerlerde 100 TL’lik yapılacak olan alışverişlerde 1 kr Maxipuan verilmektedir.
- Hesapta para olmaması durumunda ek hesap devreye girmektedir.
Troy Kart Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?
Troy kart almak isteyen kişiler Troy sistemine dahil olan bankalara kart başvurusunda bulunması gerekmektedir. Troy kart başvurusu için anlaşmalı olduğunuz bankaya dilekçe yazarak kart talebinde bulunabilirsiniz. Müşteri hizmetleri üzerinden de kart talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru talep edildiği takdirde kredi kartı için herhangi bir ek ücret ödemeniz gerekmemektedir. Troy kart talebi yapabileceğiniz bankalar şu şekildedir;
- Akbank
- Aktifbank
- Albaraka
- Abank
- Anadolu Bank
- Denizbank
- QNB Finansbank
- Garanti
- Halk Bank
- HSBC
- İCBC
- İng bank
- Kuveyttürk
- Odeobank
- Şekerbank
- TEB
- İşbankası
- Vakıfbank
- Yapı Kredi Bankası
- C. Ziraat Bankası
Troy banka kartına, kredi katına veya ön ödemli karta başvuruda bulunmak isteyen kişiler mevcut olan kredi kartlarını veya banka kartlarını değiştirerek kart sahibi olabilirler. Troy karta sahip olan kişiler ek karta başvuruda bulunabilir veya iş yeri üzerinden maaş kartını Troy kart olarak değiştirilmesini talep edebilir.
Garanti Bankası Troy Kart
Garanti BBVA Troy kartı almak isteyen kişiler Garanti şubelerine giderek başvuruda bulunabilirler. Garanti Troy kartla alışveriş yapan kişiler yaptıkları her alışveriş üstünden Bonus kazanmaktadır. Kazanılan Bonuslar daha sonra kişinin istediği yerde harcanabilir. Paracard Bonus Troy kart ile yurt içinde geçerli olan bütün Garanti BBVA ATM’lerinden ücretsiz para çekimi yapabilirsiniz. Garanti Troy kartı internet alışverişlerine açıktır, Garanti Troy kart yurt dışı çekimlere kapılıdır.